How to?

De deur van een wijnkast omdraaien

How to? | De deur van een wijnkast omdraaien.

De wijnklimaatkasten en wijnkoelkasten in ons assortiment worden standaard geleverd met een rechtsdraaiende deur. Dat wil zeggen dat bij een gesloten wijnkast, het handvat links zit. Natuurlijk kan het zo zijn dat het in bepaalde gevallen véél idealer zou zijn om de deur linksdraaiend te maken. Dit is gelukkig heel eenvoudig zelf te doen met ons heldere stappenplan!

Lees verder

How to? |Zorgen voor optimale ventilatie en luchtcirculatie.

Tips voor optimale ventilatie en luchtcirculatie van je wijnklimaatkast

Je hebt zojuist je nieuwe droomkeuken ontworpen, inclusief die prachtige wijnklimaatkast die binnenkort wordt geplaatst. Of misschien ben je op zoek naar een mooie wijnklimaatkast om een kale kast in huis op te vullen of om jouw eigen wijnbar compleet te maken. Hoe dan ook, een wijnklimaatkast is een luxueuze aanvulling en zorgt gegarandeerd voor bewonderende blikken!

Het is cruciaal om bepaalde richtlijnen in acht te nemen bij het plaatsen van jouw nieuwe aanwinst, ongeacht waar en hoe je deze installeert. Uiteraard wil je dat jouw wijncollectie altijd op de juiste temperatuur wordt bewaard en dat de smaken van jouw favoriete wijnen optimaal worden behouden. Of je nu kiest voor een vrijstaand model, onderbouwkast of ingebouwd exemplaar – er zijn belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat jouw wijn perfect zal rijpen.

Lees verder

How to? | Een wijnkast met Peltiertechniek onderhouden.

How to? | Een wijnkast met Peltiertechniek onderhouden.

Wijnkoelkasten maken, anders dan wijnklimaatkasten, geen gebruik van een compressor, van maar de Peltiertechniek. Dit is een thermo-elektrisch systeem waarbij elektrische stroom wordt omgezet in een temperatuurverschil. Om deze techniek te allen tijd goed te laten werken is periodiek onderhoud geen overbodige luxe. In deze blog volg je gemakkelijk ons stappenplan om zo jouw wijnkoelkast in optimale conditie te houden.

Lees verder

How to? |Een wijnklimaatkast inbouwen.

How to? | Een wijnklimaatkast inbouwen.

Wil je graag weten hoe je een wijnklimaatkast moet inbouwen? Bij ons ben je dan aan het juiste adres met een ruim aanbod wijnklimaatkasten die perfect passen in jouw interieur. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten alvorens je er een gaat aanschaffen.

Lees verder

How to? | Een wijnklimaatkast kiezen.

How to? | Een wijnklimaatkast kiezen.

De afgelopen jaren is de populariteit van wijn enorm gestegen. Steeds meer mensen verdiepen zich in de smaken van diverse wijnen, want uiteindelijk smaakt geen enkele wijn hetzelfde. Uiteindelijk kan deze interesse uitgroeien tot meer dan een hobby. Daar hoort natuurlijk ook een wijnklimaatkast, wijnbewaarkast of voor sommige zelfs een wijnkelder bij. De smaak van een fles wijn wordt beïnvloed door vele factoren, bijvoorbeeld door beweging, licht, warmte en zuurstof. Wat voor ieder geschikt is om wijn in te bewaren is natuurlijk heel persoonlijk. In deze blog leggen we het één en ander uit.

Lees verder