How to?

How to? |Zorgen voor optimale ventilatie en luchtcirculatie.

How to? | Zorgen voor optimale ventilatie en luchtcirculatie.

Je nieuwe keuken mét wijnklimaatkast is besteld en wordt binnenkort geplaatst. Of wellicht sta je op het punt een wijnklimaatkast aan te schaffen omdat je er een loze kastruimte mee op gaat vullen of een eigen wijnbar gaat bouwen waar de wijnkoelkast in komt. Een wijnkast is een luxe aanwinst en een regelrechte eyecatcher voor elke ruimte! 
Waar en hoe je jouw wijnkast ook plaatst, er zijn bepaalde richtlijnen die je in acht dient te nemen. Je wilt immers dat de wijnklimaatkast zo optimaal mogelijk functioneert. Vrijstaand, als onderbouwmodel, of juist ingebouwd, een wijnklimaatkast heeft ventilatie nodig!

Lees verder

How to? | Een wijnklimaatkast kiezen.

How to? | Een wijnklimaatkast kiezen.

De afgelopen jaren is de populariteit van wijn enorm gestegen. Steeds meer mensen verdiepen zich in de smaken van diverse wijnen, want uiteindelijk smaakt geen enkele wijn hetzelfde. Uiteindelijk kan deze interesse uitgroeien tot meer dan een hobby. Daar hoort natuurlijk ook een wijnklimaatkast, wijnbewaarkast of voor sommige zelfs een wijnkelder bij. De smaak van een fles wijn wordt beïnvloed door vele factoren, bijvoorbeeld door beweging, licht, warmte en zuurstof. Wat voor ieder geschikt is om wijn in te bewaren is natuurlijk heel persoonlijk. In dit blog leggen we het één en ander uit.

Lees verder

How to? |Een wijnklimaatkast inbouwen.

How to? | Een wijnklimaatkast inbouwen.

Wil je graag weten hoe je een wijnklimaatkast moet inbouwen? Bij ons ben je dan aan het juiste adres met een ruim aanbod wijnklimaatkasten die perfect passen in jouw interieur. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten alvorens je er een gaat aanschaffen.

Lees verder

How to? | Een wijnkast met Peltiertechniek onderhouden.

How to? | Een wijnkast met Peltiertechniek onderhouden.

Wijnkoelkasten maken, anders dan wijnklimaatkasten, geen gebruik van een compressor, van maar de Peltiertechniek. Dit is een thermo-elektrisch systeem waarbij elektrische stroom wordt omgezet in een temperatuurverschil. Om deze techniek te allen tijd goed te laten werken is periodiek onderhoud geen overbodige luxe. In deze blog volg je gemakkelijk ons stappenplan om zo jouw wijnkoelkast in optimale conditie te houden.

Lees verder

De deur van een wijnkast omdraaien

How to? | De deur van een wijnkast omdraaien.

De wijnklimaatkasten en wijnkoelkasten in ons assortiment worden standaard geleverd met een rechtsdraaiende deur. Dat wil zeggen dat bij een gesloten wijnkast, het handvat links zit. Natuurlijk kan het zo zijn dat het in bepaalde gevallen véél idealer zou zijn om de deur linksdraaiend te maken. Dit is gelukkig heel eenvoudig zelf te doen met ons heldere stappenplan!

Lees verder