How to? | Een wijnklimaatkast inbouwen.

How to? |Een wijnklimaatkast inbouwen.

Een inbouw wijnklimaatkast is onmisbaar als je een echte levensgenieter bent, en gek bent op wijn. Alle favoriete wijnen smaken immers het beste als ze op de juiste manier bewaard worden en op de juiste temperatuur geschonken worden. Maar deze is niet alleen ideaal om een voorraadje wijnen in te bewaren en direct op temperatuur te kunnen serveren, ze zijn ook nog eens een echte eyecatcher in menig keuken.

Perfecte aanvulling op menig keuken

Menig (design) keuken is tegenwoordig voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. Hield het vroeger op bij een ingebouwde koelkast of vaatwasser, tegenwoordig zie je de mooiste inbouwapparatuur als stoomovens, koffiemachines en combi magnetrons. Voor de echte wijnliefhebber kan een mooie inbouw wijnkoelkast dan natuurlijk niet ontbreken.

Het strakke design past perfect in een strak vormgegeven keuken. De zwarte kleur met RVS afwerking en de prachtige houten plateaus op telescooprails aan de binnenzijde zorgen voor een moderne doch chique aanvulling op uw keuken. Hij loopt nagenoeg naadloos over in de keukenkastjes.

Onze lijn wijnklimaatkasten

Ons aanbod wijnklimaatkasten met compressor zijn vanuit zowel technisch als esthetisch oogpunt dusdanig ontworpen, dat ze geschikt zijn voor zowel vrijstaande plaatsing als voor inbouw. Let voor aanschaf eerst wel op de buitenafmetingen van de wijnklimaatkast en de inbouwnis van de keuken. Hier gaan we later in deze blog verder op in.

Of de wijnklimaatkast nu vrijstaand wordt geplaatst of wordt ingebouwd, het design is altijd tijdloos en strak. Daarbij heb je de keuze uit een volledig glazen deur (zwart getinte randen) of een glazen deur met chique RVS omlijsting. Zo vind je altijd een design welke past bij de keuken.

Let op! De modellen met Peltier koeltechniek zijn niet geschikt voor inbouw.

Waar moet ik op letten?

Wanneer je kiest voor een inbouw wijnklimaatkast, dan is het belangrijk om met een paar zaken rekening te houden.

  • Juiste nismaten

Let voor de aanschaf goed op de buitenafmetingen van de inbouw wijnklimaatkast en de nismaten van de (bestaande) keuken. In principe hebben onze wijnklimaatkasten die geschikt zijn voor inbouw, afmetingen waarbij er rekening is gehouden met de standaard nismaten. Toch is het belangrijk altijd de nismaten op te meten.

Meet nauwkeurig de hoogte van de nis op. Dit is dus de binnenkant van de ruimte waartussen de klimaatkast geplaatst gaat worden. Nismaten van keukens zijn gestandaardiseerde afmetingen, maar meet ter controle tevens de breedte en diepte op. Standaard is de nisbreedte van keukens 60 centimeter, maar er kunnen wel eens kleine verschillen zijn.
Een kleine marge is nodig zodat de wijnklimaatkast in de nis geschoven kan worden. Houd bij het opmeten van de diepte rekening met iets extra speling. In verband met ventilatie mag apparatuur niet strak tegen de achterwand aan komen te staan.

  • Het passende model zoeken

Nu de nismaten bekend zijn kan je - eventueel met behulp van het filter - op onze productpagina de passende modellen vinden.

De hoogte van de wijnklimaatkast kan altijd nog iets worden aangepast (max. 2cm) met behulp van de stelpootjes. De aangegeven hoogte bij de specificaties is de minimale hoogte. De aangegeven diepte is de diepte exclusief handvat.

In de tabel hieronder vind je de te selecteren maten die overeenkomen met de standaard nismaten.

  • Stroomvoorziening

Zorg ervoor dat de wijnklimaatkast aan de achterzijde aangesloten kan worden op het stroomnetwerk.

  • Warmteafvoer voorzijde

Het luchtrooster voor warmteafvoer bevindt zich aan de voorzijde aan de onderkant. Het is dus belangrijk dat deze niet afgedekt wordt met een plint, of dat de plint ook wordt voorzien van een rooster.

  • Koude luchtaanvoer achterzijde

De wijnklimaatkast heeft verse luchttoevoer nodig aan de achterzijde om de wijnklimaatkast goed te laten koelen. Dit houdt in dat aan de achterzijde ALTIJD een toevoer nodig is van verse lucht. Wordt de wijnklimaatkast volledig ingebouwd zonder de mogelijkheid van aanvoer van verse lucht, dan kan de compressor in korte tijd oververhit raken. Reken altijd met een ruimte van 200 cm2 verse lucht aan de achterzijde. (zie inbouwtekening)

Standaard nismaten

In onderstaande tabel vindt u de maten van de meest voorkomende nismaten van keukens.

Breedte nis   Breedte klimaatkast
600 mm   600-603 mm
390 mm   380 mm
305 mm   295 mm
     
Diepte nis   Diepte klimaatkast
600 mm - 620 mm   575 mm - 580 mm
> 700 mm   690 mm
     
Hoogte nis   Hoogte klimaatkast
Tot 900 mm (onder werkblad)   820 mm - 860 mm
> 1310 mm   1300 mm - 1950 mm

Welke modellen zijn geschikt voor onderbouw?

Je wilt een wijnklimaatkast inbouwen onder het werkblad van uw keuken of een bar? Voor een standaard nisbreedte van 60 centimeter is de Wijnklimaatkast Premium voor 51 flessen hiervoor uitermate geschikt. Maar ook de versie voor 18 of 32 flessen passen prima onder het werkblad van de keuken, maar deze modellen hebben niet de breedte van een standaard nis van 60 cm breed. Wanneer u ervoor kiest om een wijnklimaatkast in te bouwen in een nieuwe keuken, dan kan er natuurlijk altijd rekening gehouden worden met een passende nismaat. Overleg hierover met uw keukendealer. Voor onderstaande modellen zijn we uitgegaan van een gemiddelde werkblad hoogte tot 90 cm. Klik op de afbeeldingen om naar de betreffende productpagina te gaan.

 

Wijnklimaatkast Premium met RVS glazen deur - 51 Flessen Wijnklimaatkast Premium met vol glazen deur - 51 Flessen Afmetingen
Wijnklimaatkast onderbouw voor standaard nismaat kopen? Wijnklimaatkast onderbouw voor standaard nismaat kopen? WK-150B-RVS en WK-150B-VG afmetingen

 

Wijnklimaatkast Premium met RVS glazen deur - 32 Flessen Wijnklimaatkast Premium met vol glazen deur - 32 Flessen Afmetingen
Wijnklimaatkast onderbouw 860mm hoog kopen? Wijnklimaatkast onderbouw 860mm hoog kopen? WK-100B afmetingen
Wijnklimaatkast Premium met RVS glazen deur - 18 Flessen Afmetingen  
Smalle wijnklimaatkast inbouw kopen? WK-60A-RVS afmetingen  

Waarom Wijnklimaatkast.nl?

Wij leveren enkel wijnkasten van hoge kwaliteit. Wanneer u wilt genieten van een goede fles wijn, dan is het van belang dat de wijn op de juiste manier bewaard wordt. Een goede wijnklimaatkast is dan van essentieel belang. Met een eenmalige investering in een goede wijnklimaatkast kunt u jarenlang uw favoriete flessen wijn bewaren onder perfecte omstandigheden.

Als u bij ons een inbouw wijnklimaatkast koopt, dan zorgen wij ervoor dat u deze zo snel mogelijk in huis heeft. Als u op een werkdag voor 15.00 uur besteld, dan kan in overleg de wijnkast dezelfde dag nog verzonden worden! En voor het verzenden betaald u bij ons geen extra kosten.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag over het juiste model en beantwoorden graag al uw vragen over wijnklimaatkasten

Opmerkingen

Geen opmerkingen